260 millió forint kár

260 milliót sikkasztott


A spanyol hatóság átadta a budapesti nyomozóknak azt a holland férfit, aki egy végelszámolás alatt álló cég videó- és stúdiótechnikai eszközeit külföldre szállíttatta és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával.

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, majd 2012. június 1-jén a társaság autóját taggyűlési hozzájárulás nélkül felesége nevére íratta. Miután 2012. július 1-jén elrendelték a társaság végelszámolását, a férfi többszöri felszólítás ellenére sem adta át a végelszámolónak a cég tulajdonában lévő videó- és stúdiótechnikai eszközöket, hanem azokkal sajátjaként rendelkezett és Hollandiába szállíttatta.

Az ügyvezető további károkat okozott a cégnek azzal, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik ügyvezetése alatt álló cégnek, és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával. A férfi a társaságnak több mint 260 millió forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a holland állampolgár ellen 2018 májusában belföldi elfogatóparancsot, majd 2018 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a külföldi kollégák Spanyolországban elfogták.

A spanyol hatóság munkatársai a férfit 2018. július 26-án délután a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, akik üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

police.hu

Hozzászólások