A vizes vébén szurkolna? Hajrá, MÁV-csoport!


Már csak egy hét van hátra a 17. FINA vizes világbajnokságból, de a rendezvényt nyilván mindvégig nagy érdeklődés övezi.

Sok érdeklődő a helyszínen szeretne drukkolni, az eseményekre elképzelhető, hogy még a rendezvény helyszínén is lehetséges jegyet kapni, így bejuthatunk a rendezvényekre. Ha azonban nem telekocsival vagy netán bandukolva tennénk meg odáig az utat, hanem tömegközlekedni kívánunk, a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) kedvezményes jegyeket is kínál. Az alapvetően nagyszerű ajánlatot azonban kisebb-nagyobb bosszúságokkal kötötte egy csomagba.

Tegyük fel, hogy valamely belföldi, magyarországi helyszínről indulunk, és Budapestre vagy Balatonfüredre érkezünk meg. Egyes helyekről azonban csak sok-sok átszállással juthatunk el a vébé helyszíneire, nem szólva a helyi közlekedésről. Alább olvashatjuk az ajánlatokat és a lehetőségeket.

A vizes vébé ideje alatt – Balatonfüreden július 15-21., Budapesten július 14-30. közt – érvényes a MÁV, valamint a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kombinált kedvezménye.

A MÁV-csoport ötvenszázalékos utazási kedvezménnyel, megerősített szolgálattal és utasbiztonsági kampánnyal várja a pénteken kezdődött magyarországi vizes világbajnokság szurkolóit.

A vasúttársaság közleménye szerint a világbajnokság versenyszámaira jeggyel rendelkező nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet a MÁV-START Zrt.-vel kötött a Bp2017 Kft-vel (a Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.).

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárban le kell bélyegeztetni. A Duna Arénában és a Margitszigeten 10 és 20 óra között a MÁV standjánál, valamint Balatonfüreden a vasúti mobilpénztárnál lesz lehetőség a jegyek bélyegzésére és vonatjegyek vásárlására is.

A BKK Zrt. és a MÁV-START Zrt. együttműködésének köszönhetően kizárólag új típusú jegykiadó gépes pénztárban az alkalmi menettérti menetjeggyel egyidejűleg 24, 72 órás vagy heti kedvezményes BKK jegy váltható.

A MÁV a nagy budapesti pályaudvarokon több pénztárral és jegyautomatákkal, Balatonfüreden mobilpénztárral várja a jegyvásárlókat.

Balatonfüreden, a napokban átadott, a rendezvények miatt felújított vasútállomáson utasbiztonsági kampánnyal készülnek. A balatonfüredi közlekedési csomópont és környezete egyébként 1,1 milliárd forintból újult meg. A fejlesztésnek köszönhetően kibővült, energiatakarékosabbá vált és korszerűsödött a vasútállomás és a buszpályaudvar.

A MÁV-csoport megerősített szolgálattal is készült a világeseményre: növelték a járműszerelők, kocsivizsgálók, takarítók, biztonsági őrök, polgárőrök és készenléti rendőrök számát, valamint tartalék szerelvények és mozdonyok is készenlétben állnak. Több pénztárossal üzemelnek Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar jegypénztárai.

Az elmúlt héten viszont az elképzelések és a megvalósíthatóság közt némi rést véltünk felfedezni, mivel elég sok járatról kellett átszállni vonatpótló buszokra a bosszankodó utasoknak.

A MÁV-Elvira honlapon egy-két járatra rákeresve a múlt héten a következő kép fogadott:

Ebben a héten már javulás mutatkozott, de hasonlóképp érdemes rálesni a kívánt útvonallal kapcsolatos infókra interneten. Mint ahogy a MÁV weboldalán közölt vágányzár-információkra is érdemes vetni egy pillantást. Vagy inkább kettőt. (Itt láthatunk frissülő adatokat a vágányzárakról.)

Jelenleg egy ehhez hasonlatos kép tárul elénk, amely az előző hetivel összevetve valóban javult valamelyest.

Helyzetkép 2017. július 18-án. Forrás: mavcsoport.hu

Változások 2017. július 24-én. Forrás: mavcsoport.hu

A világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott mozdony június közepétől országszerte hirdeti a vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen résztvevő sportolók iránt. Hasonló megbecsültség az utasok iránt már nyomokban érezhető is.

Egy szó, mint száz: van még rá néhány napunk, hogy részt vehessünk egy világversenyen szurkolóként. Átszállásra fel!

Illusztráció: mavcsoport.hu/

Forrás: MTI/ mavcsoport.hu

Hozzászólások