Alföldi Róbert büszke rá, hogy egyenes ember tudott maradni


Alföldi Róbert és Szily Nóra lebilincselő pódiumbeszélgetésének voltak tanúi Kazincbarcikán, a Kolorakadémia nevű programsorozat keretében, az Egressy Béni Művészeti Központ vendégei. Alföldi keménykezű rendező, még Törőcsik Marit is szigorúan csendre intette és leültette a helyére, mikor a legendás színésznőnek egy próba során beszélgetni támadt kedve.

Alföldi Róbert először arról mesélt, hogy egy kicsiny zsákfaluban nevelkedett a nagyszülei és dédnagymamája védőszárnyai alatt.

„A tanáraimnak köszönhetem az élethez való hozzáállásomat, azt, hogy ha ma találkoznék fiatalkori önmagammal, nyolcvan százalékban békében lennék vele – emlékezett a gyerekkorára Alföldi. Mint mondta, már kamaszként tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni, és vállalja, hogy egész életében csak magának akart megfelelni.

Öregasszonynak hívta Törőcsik Marit

Rendezőként, direktorként mindig megadta a tiszteletet a kollégáinak, de a színpadon az és úgy történt, amit ő elképzelt.  Ezzel kapcsolatban egy anekdotát is megosztott a közönséggel. Eszerint Törőcsik Mari nagyon szeretett trécselni, Alföldi egyszer próba közben rászólt, hogy „az öregasszony leül.” És a legendás színésznő, Törőcsik Mari sértődés nélkül teljesítette az utasítását.

Amikor Szily Nóra megemlítette Alföldi Nemzeti Színházból való dicstelen távozását, az exdirektor azt mondta: emiatt nincs tüske a szívében. Büszke rá, hogy egyenes ember tudott maradni, és bele tud a tükörbe nézni. Nem tudatosan vált ellenállóvá, egyszerűen csak kimondja a véleményét, amiről úgy gondolja, jelenleg kisebbségben van. Alföldi elárulta, hogy otthonában mindenféle műtárgyakat gyűjt, tele van a lakása festményekkel, kerámiákkal, szobrokkal. Az élete másfél évre előre meg van tervezve, rengeteget dolgozik, de ki tudja pihenni magát, hiszen képes utazás közben bármikor elaludni.

Hozzászólások