feltört autó

Feltörtek egy autót, majd áthajtottak a szemtanú lábán


Diósdon fogták el a hegyvidéki rendőrök azt a párost, akik feltörtek egy autót és áthajtottak egy szemtanú lábán.

Egy kerékpáros 2018. március 11-én kora délután a XII. kerületi Konkoly-Thege Miklós úton haladt, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi odalépett egy autóhoz, annak a hátsóüvegét betörve kiemelt belőle egy táskát és beszállt egy pár méterrel arrébb várakozó autóba. A bicikliző férfi ekkor leugrott a kerékpárjáról, az autó elé állt és ráfeküdt a motorháztetőre, hogy a tolvajt visszatartsa. A sofőr nem állt meg, gyorsított, ezért a férfi leesett az autóról, az elkövető pedig úgy menekült el a helyszínről, hogy a szemtanú lábán is áthajtott. A biciklis szemtanú könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a rendszám alapján azonosították az autót vezető 42 éves érdi G. Szilviát, és az autót feltörő élettársát egy 36 éves kunpeszéri férfit, akiket még aznap este elfogtak és előállítottak a XII. kerületi Rendőrkapitányságra.

A párost segítségnyújtás elmulasztása, közúti veszélyeztetés és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

police.hu

Fotó: police.hu

Hozzászólások