Havas Henrik

Havas Henrik készül valamire


A Havas Henrik körül kialakult botrány alaposan megosztotta a közvéleményt. Az elmúlt napokban egyre kevesebbet cikkeztek az újságok az ügyről, amely kapcsán most maga a Tanár úr szólalt meg nyilvános közösségi oldalán. „Lesz egy könyv” – ezzel a címmel kezdődik Havas Henrik legfrissebb bejegyzése.

„Mármint majdnem biztos, hogy lesz, merthogy a mai napig egyetlen sort sem írtam még le. Egyébként biztos vagyok benne, hogy szükségem lesz egy ’szerzőtársra’. Miután a saját ügyemről van szó, nem sok értelmét látnám egy olyan könyvet kiadni, ami kizárólag az én véleményemet tartalmazza. Még nem döntöttem el, hogy kit kérek meg a közreműködésre, de mindenképpen egy kolléganőt kell választanom, és csak az jöhet szóba, akivel soha nem dolgoztam együtt, sőt, kifejezetten érzékenyen reagált a ’zaklatási’ ügyekre. Az biztos, hogy ha megszületik a könyv, abban minden benne lesz, amit a kolléganő rólam, illetve az én ügyemről gondol” – folytatódik a Tanár úr gondolata, aki úgy érezte, hogy illene reagálnia az üzenetekre, amelyeket az utóbbi időben kapott.

„Tudják, hogy mi számomra a saját ügyemben a legizgalmasabb? Az, hogy akik a lejárató kampányt kigondolták és gründolták, számomra felfoghatatlan módon képesek voltak túllépni a legalapvetőbb hétköznapi logikán. Az a helyzet, hogy nagyon lassan szokom hozzá ahhoz, hogy a mai Magyarországon nemhogy nem adnak még a látszatra sem, de szinte természetes módon lépnek át minden szakmai és erkölcsi szabályon, korláton” – írja Havas Henrik, aki szerint egy nagyon keményen kigondolt és végrehajtott karaktergyilkosság az, ami vele történt.

„Ha még tanítanék az egyetemen, egészen biztos, hogy egy speciálkollégiumot megérne a Havas-ügy (ha tényleg lesz könyv, valószínűleg ez lesz a címe)” – árulta el bejegyzésében a Tanár úr.

Hozzászólások