betegek

Jótékonysági koncertet szervez daganatos betegek megsegítésére a Klauzál Lions Klub


A Daganatos Betegek Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthonának támogatására gyűjt a Müpába szervezett vasárnapi jótékonyság koncerttel a Klauzál Lions Klub.

Az idén harmincéves klub és a Zuglói Filharmónia a mintegy 30 éve működő otthon számára ajánlja fel a koncert bevételét.

Az egészségügyi intézmény a gyermekonkológiai központok által kezelt gyerekek, fiatalkorúak és családtagjaik számára a lelki gyógyuláshoz és a szociális beilleszkedéshez nyújt segítséget – olvasható a klub közleményében.

A programban Muszorgszkij Hajnal a Moszkva folyó felett című művét, Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét és Carl Orff Carmina Burana című művét hallhatja a közönség.

A koncerten a Zuglói Filharmónia zenekara mellett közreműködik Szemere Zita, Varga Donát és Haja Zsolt operaénekes, a Hunyadi János Általános Iskola és a Liszt Ferenc Általános Iskola Gyermekkara, valamint a Szent István Király Oratóriumkórus. Az estet Záborszky Kálmán vezényli.

A Bakos-Tóth Márta kezdeményezésére és szakmai vezetése mellett működő rehabilitációs otthont a Veszprémi Főegyházmegye Veszprémi Érseksége alapította és biztosította működését a bakonyszücsi plébánián.

Bakos-Tóth Márta szakmai programja mára európai modellé fejlődött és számos külföldi gyermekonkológiai munkacsoport átvette, valamint adaptálta a helyi viszonyokhoz.

A program célja a gyógyult, és a hosszan túlélő betegek bevonásával a testi és lelki megerősítésen túl, a betegek kreativitásának ösztönzése és a szociális beilleszkedés minden oldalú támogatása egy bátorító közegben.

A koncert teljes bevételét az otthon kapja.

(MTI)

Fotó: monitormagazin.hu

Hozzászólások