egyházi vezető

Magát egyházi vezetőnek kiadó piramisjáték-szervező ellen emeltek vádat


Piramisjáték szervezése miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfival szemben, aki magát egy új egyház vezetőjének kiadva gyűjtött pénzt – közölte a fővárosi főügyész helyettes.

Fürcht Pál közleményében azt írta, hogy az 54 éves budapesti férfi 2010-ben egy egyházat alapított, majd miután – a törvényi változások folytán –  2012. január 1-jétől már nem minősültek egyháznak, az egyházi minőség fenntartásának látszata mellett 135 esetben fogadott el adományokat. A pénzt befizetőknek az összegyűjtött összeg segélyenkénti újraosztását ígérte.

A vádlott 2012-ben és 2013-ban segítőivel előadásokon, web konferenciákon és szórólapokon különböző – kifizetési kockázati tényezőt is tartalmazó – karitatív, illetve befektetési programokat hozott létre.

A résztvevők – befizetéseik révén és ismerőseik beszervezésével – különböző fokozatokat érhettek el, majd egy idő után nagy összegű segélyek kifizetésére válhattak jogosulttá.

A férfi a piramisjáték működtetésével forintban és euróban mintegy 30 millió forintot gyűjtött össze, kifizetés azonban egy-két esetet leszámítva nem történt – olvasható a közleményben.

(MTI)

Fotó: 24.hu

Hozzászólások