Mónika és Joshi Bharat is besírna – Ömlik a kultúrf*s a „TV-ből”


Szeretem a trash-t, komolyan, de amit a BP Európa Televízió szórakoztató műsorként próbál eladni már némi túlzásnak érzem. A Diridáré nem más, mint a Lagzi Lajcsi Dáridójának lebutított változata – nem hiszem, hogy véletlen lenne a névválasztás – és már az a műsor sem volt a szórakoztatás magasiskolája. Így pedig ez a műsor könnyen pályázhat a magyar média és szórakoztatás pöcegödre címre.

A nagy számok törvénye szerint legalább egy olyan ember megjelenhetett volna a kamerák előtt, aki tud énekelni, vagy valamilyen hangszeren játszani. Úgy tűnik, a tehetség nagy ívben elkerüli a Diridáré stúdióját. Mindenki inkompetens, a műsorvezetőket is beleértve, akik néha ki is eresztik gyönyörű hangjukat.

 

A nyugdíjas klub pedig rászabadul a hangszerekre, azonban játszani nem tudnak rajtuk. Gyakorlatilag vakargatják, simogatják a billentyűket, vagy éppen azt a hangszert, ami eléjük kerül. A stúdióban lévők ugyanis vetésforgó módjára váltogatják a hangszereiket, úgysem tudnak egyen sem játszani. A repertoárjukba és a két órás műsoridőbe pedig sok minden belefér. Valamikor még a látszatát sem akarják kelteni annak, hogy ők adják elő a számot. Antónia és Mary például ilyen. Ők csak vonaglanak a kamerák előtt. Van, hogy hastáncolni próbálnak, percekkel később pedig rock and roll nagyiknak öltözve bőrcuccban és láncokban vergődnek.  Az egész egy lepukkant vidéki csehó hangulatát idézi. Nehéz megmondani, hogy a résztvevők élvezik-e a produkciót.

 

BP Európa Televízió pedig saját bevallásuk szerint azt tűzték ki célul, hogy a család minden tajgának szóló műsort készítsenek, valamint azt, hogy száműzzék az erőszakot a képernyőről. Ez bizony nem sikerült. Mi ez, ha nem a jóízlés elleni erőszak? Ki volt az, aki megnézte ezeket a műsorokat és rábólintott, hogy ez kerüljön adásba? Azt sem sikerült megfejtenem, hogy a Diridáré a család melyik tagjának szólhat.

 A másik igencsak meglepő dolog a BP Európa Televízióval kapcsolatban az, hogy a főmunkatársaik között több néhai híresség is szerepel. Dr. Czeizel Endre orvos-genetikus, Beregszászi Mária rendező, Bakó Márta és Csala Zsuzsa színművész van feltüntetve legelöl ezen a listán. Az, hogy halott hírességek, hogyan lehetnek főmunkatársak, nem tudom. Lehet, hogy a nevüket próbálják kihasználni és ezzel a nézők kegyeibe férkőzni?

Több furcsaságot is találhatunk a weboldalukon. Többek között meglepett, hogy az Országos Mentőszolgálat emblémáját is megtaláltam náluk. Ők támogatnák ezt a borzalmat? Azonban, ha rákattint az ember az ingyentv.hu nevű oldal nyílik meg. Ugyanez történik, ha a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság logójára kattintunk. Úgy tűnik, valamilyen oknál fogva nagyon le akarják nyomni ezt az oldalt az emberek torkán.

 
Újabb furcsaság, amelyet a BP Európa Televízió YouTube csatornáján találtunk.

Az impresszum szintén átvisz egy másik oldalra. Itt az MCOnet International Kft. és Szabó Zoltán Kázmér ügyvezető van feltüntetve. Az ő nevén van bejegyezve az oldal, de ez még nem minden. A BP Televízió honlapján szereplő reklámgyanús cikkek oldalai, a nice.hu bulvároldal, a tkl.hu társkereső oldal, valamint az eron.hu erotika oldal is az ő nevén van bejegyezve. Mindegyik oldalnál vagy az impresszumban, vagy domain tulajdonosként vannak feltüntetve. Az MCOnet International Kft. egy weboldalakkal és tárhelyekkel foglalkozó cég. Szerkesztőségünk megkeresésére az ügyfélszolgálaton keresztül azt az információt kaptuk, hogy ők csak a szoftveres és hardverest részt támogatják.

Nem értem a Diridáré létjogosultságát, abban viszont biztos vagyok, hogy ez valakinek anyagilag megéri.

Szikora Róbert, a BP Európa Televízió műsorában

A kritikán aluli szinten evickélő televízió műsorában feltűnt a kivénhedt R-Go kecske, Szikora Róbert is, aki úgy néz ki minden médiahullámot megragad, nehogy a feledés homályába süllyedjen.

Pete Tamás

Hozzászólások