evezős

Rekordnevezés az evezősök budapesti évadnyitóján


Tizenkét ország képviseletében rekordnak számító közel hétszáz evezőst várnak a Budapest Kupa Regattára, amelyet szombaton nyolcadik alkalommal rendeznek meg az évadnyitónak számító gróf Széchenyi István Emlékverseny keretein belül.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a budapesti szövetséggel, valamint a Danubius Nemzeti Hajós Egylettel közösen rendezett versenyre 10 és 13 óra között kerül sor. A 4500 méteres táv az Óbudai-sziget északi csücskétől indul, majd a sziget menti Duna-ágat követve a Margitsziget budai oldalánál kikötött Wesselényi Csónakház vonalában végződik.

A szervezők a klasszikus üldözéses verseny mellett más vízi és parti versenyekkel bővítik a programot. Az idei viadal különlegessége az exkluzív egypárevezős futam, amelyen a jelenkor kiemelkedő magyar evezősei – meghívottként Pétervári-Molnár Bendegúz, Galambos Péter, Papp Gergely és Bácskai Máté – küzdenek majd meg egymással a 150 ezer forintos díjazásért.

A Budapest Kupa Regatta keretein belül kerül sor a “Plusz egy kromoszóma” futamra, ebben kiemelkedő sportolók a Down Alapítványból érkező lelkes atlétákkal csapatokban közösen mérik össze erejüket evezős ergométeren.

(MTI)

Hozzászólások