dk

Sargentini- jelentés – Vasárnapra tüntetést szervez a DK


A Demokratikus Koalíció vasárnapra tüntetést szervez az “európai Magyarországért”. A DK a szintén tüntetésre készülő MSZP-vel is egyeztet, hogy közösen szervezzenek demonstrációt – jelentette be csütörtökön a párt frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Sargentini- jelentés elfogadásával az Európai Parlament “történelmi vereséget mért az Orbán-rendszerre“.

Orbán Viktor Európában elbukott, a magyarok pedig nyertek – fogalmazott. Hozzátette: azért szervezik a tüntetést, mert “az európai Magyarországért folytatott harcnak nincs vége, sőt csak most kezdődik“.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, nagyon örülnek annak, hogy vasárnap az MSZP is tüntetni akar, ezért egyeztetnek egy közös demonstrációról.

A tüntetésre minden olyan ellenzéki pártot várnak, amely valódi ellenzékként viselkedett és képviselője megszavazta a Sargentini- jelentést – mondta a politikus. Hozzátette, hogy az eseményre a civil szervezeteket is várják, hogy egységesen tudjanak fellépni az Orbán-rendszer ellen.

A közös tüntetés pontos helyszínéről, időpontjáról és a felszólalók személyéről még tárgyalnak az MSZP-vel, amint megállapodás születik, akkor a szocialistákkal és a Párbeszéddel közösen jelentik be a részleteket – válaszolta egy kérdésre.

Meglepő lenne az LMP jelenléte egy ilyen tüntetésen, miután “szégyenteljes viselkedéssel gyakorlatilag Orbán Viktort segítették” az EP szavazásán – felelte egy másik kérdésre.

(MTI)

Hozzászólások